Home | Contact     
      Home
      Date importante
      Informații pentru autori
      Inregistrare
      Program detaliat
      Contact
Faculty of Economics and Business Administration

Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591, Cluj Napoca, Romania
Tel: +40.264 41 86 52/3/4/5
Fax: +40.264 41 25 70


Informații pentru autori

Chestiuni generale:

1.    Toate articolele prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate în Revista de Studii și Cercetări Economice „Virgil Madgearu” a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

2.    Toate articolele vor fi redactate în limba engleză.

3.    Autorul cedează editorului dreptul de a reproduce și difuza opera sa, precum și celelalte drepturi patrimoniale de autor și cele conexe definite de art. 13 din Legea nr. 8/1996 și celelalte prevederi legale aplicabile. Cesiunea este cu titlu gratuit, autorul renunțând la orice pretenții materiale prezente sau viitoare față de lucrarea trimisă spre publicare.

4.    Obligațiile asumate de autor prin cesiuni anterioare nu au nici o implicație asupra prezentei cesiuni, orice reclamații sau litigii izvorâte din cesiunile anterioare vor cădea în sarcina autorului.

5.    Autorul certifică faptul că lucrarea/opera este absolut originală, iar răspunderea în cazul unor reclamații sau acțiuni în justiție revine în exclusivitate autorului.

6.    În cazul in care lucrarea/opera, al carei manuscris a fost predat de autor, corespunde calitativ si cantitativ, dar editorul apreciaza necesara efectuarea unor modificari (corectari, prescurtari, completari etc.), autorul se obliga sa le efectueze.

7.    Dacă opera se consideră nepublicabilă și după efectuarea modificărilor pe care le-a efectuat autorul, editorul poate să o refuze fără notificare scrisă.

8.    În situația în care lucrarea/opera nu corespunde calitativ sau cantitativ, editorul are dreptul să o refuze și nu este obligat în legătură cu returnarea acesteia.

 

Formatul de lucru:

1.         Microsoft Word (.doc sau .docx)

2.         Dimensiune pagină B5, magini sus/jos/stânga/dreapta: 20mm, font: Times New Roman, spațiere la un rând.

3.         Se folosesc litere aldine (boldate) pentru titlu. Titlul nu trebuie să depășească 110 caractere (inclusiv spații).

4.         Trebuie menționate afilierea și adresa (adresele) autorului (autorilor).

5.         Dimensiunea abstractului nu trebuie să depășească 150 cuvinte (aproximativ 10 rânduri) și trebuie să conțină principalele rezultate obținute, metodele prin care au fost obținute și relevanța lor.

6.         Cuvintele cheie (engl. Key words nu Keywords): între 4 și 6.

7.         JEL Classification: a se vedea http://www.aeaweb.org/jel/jel_class_system.php.

8.         Citări și surse bibliografice

a.    Se va folosi sistemul Harvard de citare.

b.    în text, sursele bibliografice trebuie să apară după cum urmează (Autor, An publicare, pagina/paginile): de ex. (Hardes, 2006, pp.32), sau (Pindyck and Rubinfeld, 2007, pp.326), sau (Brooks et al., 1998);

c.     la sfârșitul manuscrisului, referințele trebuie ordonate alfabetic, după numele primului autor.

d.    Exemple:

                                      i.      Articol - Mendonça, H.F., 2007. Empirical evidence from fourteen countries with explicit inflation targeting. Applied Economics Letters, 14(8), pp.573-76.

                                    ii.      Carte - Zăpodeanu, D., 2002. Politici monetare. Cluj-Napoca: Dacia.

                                  iii.      Lucrări colective - Lafay, G., 1992. The Measurement of Revealed Comparative Advantages. In: M.G. Dagenais and P.A. Muet, eds. 1992. International Trade Modelling. London: Chapman and Hall Press. pp.209-34.

                                   iv.      Pagini internet - Albanese, A., 2009. Fairer compensation for air travelers, [online] Available at: <http://www.minister.infrastructure.gov.au/aa/2009/AA007_2009.htm> [Accessed 30 January 2009].

                                    v.      Pentru mai multe informații legate de sistemul Harvard de citare, vă rugăm să vizitați adresahttps://libweb.anglia.ac.uk/referencing/harvard.htm

9.         Autorii trebuie să obțină drepturile de autor pentru orice citat care depășește 250 cuvinte.

10.     A se folosi litere cursive (italice) pentru a evidenția anumite aspecte în text.

11.     Imaginile trebuie să aibă o rezoluție de minimum 1200 dpi și să permită editarea. Atât figurile, cât și tabelele trebuie să aibă titlu și sursă.

12.     Același articol nu trebuie trimis spre evaluare și publicare în același timp și altor reviste.

13.     Articolele vor fi trimise la adresa: CEBC@econ.ubbcluj.ro

 

Consimțământ

Trimiterea articolului reprezintă un acord între dumneavoastră, în calitate de autor, și Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, în calitate de editor. Faptul că sunteți de acord să ne trimiteți manuscrisul, indiferent pe ce cale și în orice formă, indică acceptul irevocabil dat de dumneavoastră cu privire la toți termenii, clauzele și condițiile precizate de editor în ceea ce privește publicarea lucrărilor. Prin trimiterea lucrării dumneavoastră către editor, vă exprimați acordul cu privire la toate condițiile generale de publicare impuse de editor și disponibile pe site-ul oficial al revistei Virgil Madgearu (https://econ.ubbcluj.ro/rvm/).


Home | Contact

Copyright © May, 2024 Econ.UBBCluj.ro. All rights reserved. Copyright Notice.
Webmaster Mican Daniel