Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Lăcrămioara Radomir, Raluca Ciornea, Huiwen Wang, Yide Liu, Christian M. Ringle & Marko Sarstedt (Editors), State of the Art in Partial Least Squares Structural Equation Modeling (PLS-SEM), Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Performanță istorică: studenții UBB-FSEGA câștigă competiția internațională de studii de caz din Mexic

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 01 Noiembrie 2022


Cu o performanță excepțională echipa studențească reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB-FSEGA) a câștigat premiul I. al competiției internaționale de studii de caz "Business and Management Case Competition" găzduită de Universidad Panamericana din orașul Guadalajara, Mexic. Evenimentul desfășurat în perioada 23-29 Octombrie 2022 a reunit mail multe universități prestigioase la nivel mondial, astfel locul doi a fost câștigat de studenții reprezentând HEC Montreal (Canada), iar locul trei de pe podium a fost ocupat de echipa studențească de la University of British Columbia (Canada).

Studenții clujeni scriu astfel istorie, reprezentând prima echipă din România care câștigă un premiu întâi la o competiție de studii de caz de anvergură mondială, destinată exclusiv studenților economiști de la nivel licență. În trecut, UBB-FSEGA a mai obținut un premiu întâi la o competiție internațională destinată masteranzilor, găzduită de Universitatea din Calgary (Canada).

Membrii echipei clujene, câștigători ai competiției din Mexic, au fost Bugár Anna (Finanțe și Bănci, LM, anul 2), Szekernyés Péter (Finanțe și Bănci, LM, anul 3), Székely Evelin (Informatică economică, LM, anul 3), respectiv Szőke Dóra (Management, LM, anul 3). În etapa de calificare, echipa clujeană a avut de înfruntat echipele studențești de la Universitatea din Vermont (SUA), respectiv gazdele de la Universidad Panamericana (Mexic). Studenții UBB-FSEGA au câștigat ambele runde ale etapei de calificare, calificându-se astfel de pe primul loc al grupei în finala mare a competiției.
În etapa de calificare participanții au trebuit să propună un plan managerial de dezvoltare organizațională pentru compania Zeyco, producător și distribuitor de produse dentare, iar sarcina din runda de 24 de ore a constat în elaborarea unei strategii de expansiune pentru Cloe, o companie mexicană activă în industria de modă și design. Echipa UBB-FSEGA a propus soluții inovatoare pentru fiecare dintre cele două companii, calificându-se astfel în finala mare a competiției, unde au avut de prezentat din nou soluția rundei de 24 de ore în fața juriului, prezentare cu care au reușit performanța excepțională de a câștiga premiul întâi al competiției.

Coordonatorii echipe clujene au fost prof.univ.dr. Szász Levente, conf.univ.dr. Györfy Lehel, drd. Kelemen Kincső, respectiv lect.univ.dr. Rácz Béla-Gergely.

Un alt specific al acestui eveniment a fost organizarea unei competiții distincte pentru echipe mixte, compuse în mod aleatoriu din studenți reprezentând universități diferite din lume, aceștia având posibilitatea astfel de a câștiga experiență privind modul de colaborare în echipe internaționale și multiculturale. Echipa câștigătoare a acestei competiții a avut de asemenea în rândul ei o studentă a UBB-FSEGA, Bugár Anna, care împreună cu colegi din SUA, Canada și Mexic a reușit să câștige premiul întâi al competiției mixte.

Felicitări studenților clujeni și coordonatorilor echipei pentru acest rezultat excepțional!




inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 28-03-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta