Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice
 
 

Monica Violeta Achim (Editor), Economic and Financial Crime, Sustainability and Good Governance, Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB | Info COVID-19
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Primul loc în Europa, locul doi la nivel global obținut de studenții FSEGA la o competiție internațională de studiu de piață

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 18 Decembrie 2022


O echipă studențească din cadrul UBB FSEGA a câștigat etapa europeană, calificându-se astfel în finala globală a competiției internaționale de studiu de piață organizată de SHARE Center, unde au reușit să câștige un excelent premiu 2 în spatele echipei reprezentând Michigan State University (SUA), devansând pe podium pe echipa de le Pennsylvania State University (SUA).

SHARE Center, organizatorul acestei competiții face parte din grupul de companii CoStar, un holding listat pe bursa de valori din New York (NASDAQ: CSGP) care se ocupă în principal cu furnizarea și analiza datelor legate de tranzacțiile imobiliare și industria ospitalității. Prin proiectul SHARE Center, compania are ca obiectiv principal de a populariza metodele de analize și de luare a deciziilor bazate pe date în cele mai importante universități cu profil economic din lume. Competiția internațională de studiu al pieței inițiată de companie a întrunit în anul 2022 62 de echipe studențești din 23 de țări. Echipele formate din 3-6 studenți au avut ca sarcină de a colecta și analiza date legate de industria hotelieră a unui oraș selectat, după care prin adăugarea și analiza unor surse de date externe au trebuit să prezinte rezultatele studiului lor în fața unui juriu compus din liderii globali ai industriei ospitalității.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB FSEGA) a fost reprezentată la această competiție de studenții Balázs Kristóf (Informatică economică, LM, anul 2), Csenteri András-Gergely (masterat Managementul Afacerilor, anul 1), Erőss Ákos (Management, anul 2), Gergely Balázs (Management, anul 2), Karda Sára (masterat Gestiunea Financiară Corporativă, 1. év) és Zsombori Péter (Management, anul 2). Echipa clujeană a fost coordonată de drd. Kelemen Kincső și prof.univ.dr. Szász Levente.

În cadrul etapei europene a competiției, organizate în spațiul virtual în data de 8 Noiembrie 2022, echipa UBB FSEGA a avut de înfruntat echipe studențești de la următoarele universități: École hôtelière de Lausanne (Elveția), Les Roches (Elveția), University Bocconi (Italia), Istanbul Technical University (Turcia), Zuyd Hogeschool Maastricht (Olanda), Özyeğin University (Turcia), respectiv Artesis Plantijn University of Applied Sciences (Olanda).

Echipa clujeană, în postura câștigătorului etapei europene, a avut posibilitatea de a concura în finala globală a competiției din data de 20 Noiembrie 2022, unde s-au mai calificat echipele de la următoarele instituții de învățământ superior: Michigan State University (SUA), Pennsylvania State University (SUA), Virginia Technological University (SUA), University of Houston (SUA), RMIT (Vietnam), Hong Kong Polytechnic University (China), Republic Polytechnic (Singapore), Budapest Business School (Ungaria), Universidad Panamericana (Mexic), respectiv Universidad Iberoamericana Puebla (Mexic).

Felicitări echipei UBB FSEGA pentru acest rezultat excepțional obținut la nivel mondial!

Informații suplimentare despre această competiție se găsesc aici.inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 22-09-2023 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta