Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Lăcrămioara Radomir, Raluca Ciornea, Huiwen Wang, Yide Liu, Christian M. Ringle & Marko Sarstedt (Editors), State of the Art in Partial Least Squares Structural Equation Modeling (PLS-SEM), Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB își menține statutul de lider al universităților românești în științe sociale și economice, conform clasamentului QS (Quacquarelli Symonds)

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 23 Martie 2023


Cea mai recentă ediție (2023) a prestigiosului clasament internațional QS (Quacquarelli Symonds) în domeniile științelor sociale și economice plasează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pe poziții remarcabile la nivel mondial, conferind universității clujene statutul de lider al universităților românești în domeniu.

Noua ierarhie publicată de QS evidențiază o evoluție excelentă a UBB în domeniul Social Sciences & Management, aceasta reușind în 2023 să se poziționeze pe locul 368 dintr-un total de 1594 instituții de învățământ superior care s-au calificat pentru evaluarea de către QS, prin prisma standardelor de calitate. Singura universitate din România care a mai reușit să acceadă în această ediție a clasamentului este Universitatea din București, pe poziția 451-500.

UBB ocupă poziții remarcabile și în domeniile specifice științelor economice. Astfel, în clasamentul QS aferent domeniului Business & Management Studies, UBB se poziționează pe locul 401-450, fiind lider detașat al universităților românești în acest domeniu. Singura universitate din România care a mai reușit să acceadă în acest clasament este Academia de Studii Economice din București (ASE), pe poziția 501-550.

Totodată, UBB și ASE sunt singurele universități românești care se regăsesc în ediția 2023 a clasamentului QS aferent domeniului Economics & Econometrics, pe pozițiile 451-500, respectiv 401-450.

Conform portalului Statista, în lume activează în prezent circa 30.000 de universități, dintre care numai 1594 au reușit să acceadă în clasamentele internaționale QS.



inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 20-04-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta