Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB își menține statutul de lider al universităților românești în științe sociale și economice, conform clasamentului QS (Quacquarelli Symonds)

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 23 Martie 2023


Cea mai recentă ediție (2023) a prestigiosului clasament internațional QS (Quacquarelli Symonds) în domeniile științelor sociale și economice plasează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pe poziții remarcabile la nivel mondial, conferind universității clujene statutul de lider al universităților românești în domeniu.

Noua ierarhie publicată de QS evidențiază o evoluție excelentă a UBB în domeniul Social Sciences & Management, aceasta reușind în 2023 să se poziționeze pe locul 368 dintr-un total de 1594 instituții de învățământ superior care s-au calificat pentru evaluarea de către QS, prin prisma standardelor de calitate. Singura universitate din România care a mai reușit să acceadă în această ediție a clasamentului este Universitatea din București, pe poziția 451-500.

UBB ocupă poziții remarcabile și în domeniile specifice științelor economice. Astfel, în clasamentul QS aferent domeniului Business & Management Studies, UBB se poziționează pe locul 401-450, fiind lider detașat al universităților românești în acest domeniu. Singura universitate din România care a mai reușit să acceadă în acest clasament este Academia de Studii Economice din București (ASE), pe poziția 501-550.

Totodată, UBB și ASE sunt singurele universități românești care se regăsesc în ediția 2023 a clasamentului QS aferent domeniului Economics & Econometrics, pe pozițiile 451-500, respectiv 401-450.

Conform portalului Statista, în lume activează în prezent circa 30.000 de universități, dintre care numai 1594 au reușit să acceadă în clasamentele internaționale QS.inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 16-06-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta