Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Studenții UBB-FSEGA pe a treia treaptă a podiumului competiției internaționale de studii de caz din Sydney

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 11 Septembrie 2023


În perioada 4-8 Septembrie 2023 la Universitatea Tehnică din Sydney (UTS) a avut loc o competiție internațională de studii de caz (UTS Global Case Competition), la care 14 echipe universitare din 11 țări diferite au câștigat dreptul de a participa în baza rezultatelor obținute în ultimii ani la competiții similare. Echipa studențească reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB-FSEGA) a avut o performanță excepțională la această competiție, câștigând ambele runde din grupa preliminară, calificându-se astfel în finala mare a competiției, unde s-au clasat în final pe un excelent loc 3.

Echipa clujeană a fost formată din studenții Pásztor Kende (Management, anul 3), Székely Evelin-Beáta (Informatică economică, anul 3), Szekernyés Péter (Finanțe și bănci, anul 3) și Szőke Dóra (Management, anul 3). În etapa de calificare echipele participante au avut sarcina de a rezolva două studii de caz în 6, respectiv 24 de ore: în prima rundă studenții au trebuit să elaboreze o strategie privind dezvoltarea segmentului de biocarburanți a companiei australiene GrainCorp, iar sarcina din runda a doua a constat în recomandarea unor soluții bazate pe inteligență artificială pentru compania de asigurări QBE în scopul eficientizării proceselor interne ale acesteia.

În cele două etape de calificare echipa clujeană a concurat cu studenții de la University of New South Wales din Australia, Chinese University of Hong Kong, respectiv Chulalongkorn University din Thailanda, câștigând grupa în ambele runde și calificându-se astfel în finala mare a competiției. Competiția a fost câștigată de echipa studențească reprezentând Aarhus University din Danemarca, pe locul 2 s-au clasat studenții de la University of Amsterdam din Olanda, iar locul 3 de pe podium a fost ocupat de echipa UBB-FSEGA.
Coordonatorii echipei clujene au fost prof.univ.dr. Szász Levente, conf.univ.dr. Györfy Lehel și lect.univ.dr. Rácz Béla-Gergely.

Felicitări studenților clujeni pentru performanța excepțională obținută la acest concurs internațional prestigios!
inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 16-06-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta