Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice
 
 

Monica Violeta Achim (Editor), Economic and Financial Crime, Sustainability and Good Governance, Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB | Info COVID-19
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Studenții UBB-FSEGA pe a treia treaptă a podiumului competiției internaționale de studii de caz din Sydney

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 11 Septembrie 2023


În perioada 4-8 Septembrie 2023 la Universitatea Tehnică din Sydney (UTS) a avut loc o competiție internațională de studii de caz (UTS Global Case Competition), la care 14 echipe universitare din 11 țări diferite au câștigat dreptul de a participa în baza rezultatelor obținute în ultimii ani la competiții similare. Echipa studențească reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB-FSEGA) a avut o performanță excepțională la această competiție, câștigând ambele runde din grupa preliminară, calificându-se astfel în finala mare a competiției, unde s-au clasat în final pe un excelent loc 3.

Echipa clujeană a fost formată din studenții Pásztor Kende (Management, anul 3), Székely Evelin-Beáta (Informatică economică, anul 3), Szekernyés Péter (Finanțe și bănci, anul 3) și Szőke Dóra (Management, anul 3). În etapa de calificare echipele participante au avut sarcina de a rezolva două studii de caz în 6, respectiv 24 de ore: în prima rundă studenții au trebuit să elaboreze o strategie privind dezvoltarea segmentului de biocarburanți a companiei australiene GrainCorp, iar sarcina din runda a doua a constat în recomandarea unor soluții bazate pe inteligență artificială pentru compania de asigurări QBE în scopul eficientizării proceselor interne ale acesteia.

În cele două etape de calificare echipa clujeană a concurat cu studenții de la University of New South Wales din Australia, Chinese University of Hong Kong, respectiv Chulalongkorn University din Thailanda, câștigând grupa în ambele runde și calificându-se astfel în finala mare a competiției. Competiția a fost câștigată de echipa studențească reprezentând Aarhus University din Danemarca, pe locul 2 s-au clasat studenții de la University of Amsterdam din Olanda, iar locul 3 de pe podium a fost ocupat de echipa UBB-FSEGA.
Coordonatorii echipei clujene au fost prof.univ.dr. Szász Levente, conf.univ.dr. Györfy Lehel și lect.univ.dr. Rácz Béla-Gergely.

Felicitări studenților clujeni pentru performanța excepțională obținută la acest concurs internațional prestigios!
inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 22-09-2023 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta