Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB rămâne liderul absolut al universităților românești în domeniul Business & Economics, conform clasamentului Times Higher Education

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 26 Octombrie 2023


Cea mai recentă ediție a prestigiosului clasament internațional Times Higher Education (THE) în domeniul Business & Economics (Ediția 2024, publicată în 26 octombrie 2023) plasează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pe poziția 501-600 la nivel mondial, conferind universității clujene, pentru al doilea an consecutiv, statutul de lider absolut al universităților românești în domeniu.

Ediția 2024 a ierarhizării internaționale pe domenii de știință realizată de Times Higher Education (THE) a inclus un total de 909 instituții de învățământ superior din întreaga lume care s-au calificat pentru evaluare, prin prisma standardelor de calitate. Conform acestei ediții a clasamentului, doar cinci universități din România au reușit să acceadă în clasamentul global din domeniul de știință Business & Economics.

UBB este cea mai bine poziționată instituție de învățământ superior din România în acest domeniu, pe poziția 501-600, devansând celelalte universități românești care au reușit să acceadă în acest clasament: Universitatea de Vest din Timișoara (poziția 601-800), respectiv Universitatea Al. I. Cuza din Iași, ASE din București și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (toate pozițioante în zona 801+ a clasamentului).

Ierarhia publicată de Times Higher Education evidențiază evoluția foarte bună a UBB în domeniul Business & Economics. Astfel, UBB a fost inclusă pentru prima dată în prestigiosul clasament în anul 2018, pe o poziție relativ similară cu alte trei universități românești, situație menținută până în 2022, când UBB s-a detașat valoric de grupul celorlalte universități românești incluse în acest ranking internațional.




Un alt clasament internațional prestigios - Quacquarelli Symonds (QS) - plasează de asemenea UBB pe prima poziție în România în domeniul Business & Management Studies, conform celei mai recente sale ediții (Ediția 2023, publicată în 22 martie 2023). Astfel, conform acestei ediții a clasamentului QS, UBB se regăsește pe poziția 401-450 în domeniul Business & Management Studies, devansând ASE din București (pe locul 501-550), nicio altă universitate românească nereușind accederea în acest clasament.



inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 27-04-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta