Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice
 
 

Monica Violeta Achim (Editor), Economic and Financial Crime, Sustainability and Good Governance, Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB | Info COVID-19
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB rămâne liderul absolut al universităților românești în domeniul Business & Economics, conform clasamentului Times Higher Education

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 26 Octombrie 2023


Cea mai recentă ediție a prestigiosului clasament internațional Times Higher Education (THE) în domeniul Business & Economics (Ediția 2024, publicată în 26 octombrie 2023) plasează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pe poziția 501-600 la nivel mondial, conferind universității clujene, pentru al doilea an consecutiv, statutul de lider absolut al universităților românești în domeniu.

Ediția 2024 a ierarhizării internaționale pe domenii de știință realizată de Times Higher Education (THE) a inclus un total de 909 instituții de învățământ superior din întreaga lume care s-au calificat pentru evaluare, prin prisma standardelor de calitate. Conform acestei ediții a clasamentului, doar cinci universități din România au reușit să acceadă în clasamentul global din domeniul de știință Business & Economics.

UBB este cea mai bine poziționată instituție de învățământ superior din România în acest domeniu, pe poziția 501-600, devansând celelalte universități românești care au reușit să acceadă în acest clasament: Universitatea de Vest din Timișoara (poziția 601-800), respectiv Universitatea Al. I. Cuza din Iași, ASE din București și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (toate pozițioante în zona 801+ a clasamentului).

Ierarhia publicată de Times Higher Education evidențiază evoluția foarte bună a UBB în domeniul Business & Economics. Astfel, UBB a fost inclusă pentru prima dată în prestigiosul clasament în anul 2018, pe o poziție relativ similară cu alte trei universități românești, situație menținută până în 2022, când UBB s-a detașat valoric de grupul celorlalte universități românești incluse în acest ranking internațional.
Un alt clasament internațional prestigios - Quacquarelli Symonds (QS) - plasează de asemenea UBB pe prima poziție în România în domeniul Business & Management Studies, conform celei mai recente sale ediții (Ediția 2023, publicată în 22 martie 2023). Astfel, conform acestei ediții a clasamentului QS, UBB se regăsește pe poziția 401-450 în domeniul Business & Management Studies, devansând ASE din București (pe locul 501-550), nicio altă universitate românească nereușind accederea în acest clasament.inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 02-12-2023 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta