Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB-FSEGA lansează primul program de master în ”Health Economics” din România

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 13 Febuarie 2024


UBB-FSEGA lansează începând cu anul universitar 2024-2025 programul de master în domeniul “Health Economics” (în limba engleză), primul în acest domeniu din România.

UBB a inițiat încă din anul 2007 analize de tip health economics în zona tratamentelor farmacologice și psihologice asupra sănătății mintale, cu programe postdoctorale dedicate. Apoi, acest demers s-a exprimat mai larg în cursuri și cercetări mai ales în cadrul UBB-FSEGA, iar acum, odată cu dezvoltarea programului UBBMed , demersul s-a transformat într-un program standard de master interdisciplinar de “Health Economics”. Specializarea de tip „Health Economics” susține ocupații / profesii ale viitorului, de interes major acum și în viitor pe piața muncii, implicate în promovarea și optimizarea sănătății prin analiza furnizorilor de servicii de sănătate, spitalelor / clinicilor, programelor și activităților (inclusiv tratamentelor) din domeniul medicinei / sănătății.

Decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, declară că “lansarea programului de master “Health Economics” marchează o etapă determinantă în dezvoltarea domeniului economiei sănătății ca o nouă direcție academică și de cercetare în cadrul facultății noastre. Prin eforturile cercetătorilor noștri vor fi obținute informații valoroase și noi perspective pentru acest domeniu, care vor fi transferate părților interesate (stakeholders) și prin intermediul curriculumului specializat pe care l-am creat. Programul se bucură de un curriculum compatibil cu alte programe similare de la universități de top la nivel global. Acest lucru asigură o experiență educațională de înaltă calitate pentru studenții noștri, viitorii specialiști de care țara și Uniunea Europeană au acută nevoie.”

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, punctează: “FSEGA este cea mai mare facultate de profil din țară și una dintre cele mai puternice școli românești în zona “economics & business”. Noul program UBBMed din UBB School of Health (https://www.ubbcluj.ro/ro/facultati/school_of_health) are nevoie să introducă și să se bazeze pe analize economice riguroase în domeniul sănătății, iar din acest parteneriat a rezultat programul de master interdisciplinar în “Health Economics”, în limba engleză, cu un curriculum internațional, singur master de acest tip în acest moment în România.”

Mai multe informații despre programul "Health Economics" se găsesc la: https://econ.ubbcluj.ro/programe/he/



inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 27-04-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta