Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
 
 

Jacint Juhasz, Evaluarea Proiectelor de investitii in conditii de risc si incertitudine, Risoprint, 2010
vezi si alte aparitii editoriale


Google+ Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.52/3/4/5
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site

UBB în primele 3% universităţi ale lumii

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 13 Iunie 2017


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este singura universitate din România inclusă în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking, dat recent publicității și care cuprinde 902 universități acceptate. Clasamentul Leiden este unul dintre cele mai prestigioase din lume, fiind focalizat pe componenta de știință din universități, exprimată prin publicații de tip Web of Science și colaborări internaționale în cercetare. Includerea în clasament nu depinde de dorința universităților, fiind cuprinse în analiză, în vederea clasificării, doar universitățile care trec un anumit prag minimal al vizibilității și impactului internațional în știință.

Totodată, UBB este prezentă și în acest an în alte clasamente internaționale reprezentative ale instituțiilor de învățământ superior. Conform datelor publicate recent, UBB este una dintre cele doar patru universități din România care au fost incluse în clasamentul internaţional QS Ranking al universităților, clasament care utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare. Din perspectiva criteriului cercetare, UBB este poziţionată pe cel mai înalt loc între universităţile din România incluse în QS Ranking, ocupând locul 1 la nivel de ţară.

În condiţiile în care, la nivel internaţional, există aproximativ 26.000 de universități, rezultatul din acest an poziţionează UBB în primele 3% universităţi ale lumii.inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 10.2013 FSEGA
       webmaster Dr. Daniel Mican   graphic design Mihai-Vlad Guta