Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice
 
 

Sandu Frunză, Publicitatea și administrația publică sub presiunea eticii, Lumen, 2015
vezi si alte aparitii editoriale

Google+ Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB intră într-un nou clasament al celor mai bune universități din lume prin prisma cercetării în domeniul Economics

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 04 Ianuarie 2018


Începând cu 4 ianuarie 2018, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a fost inclusă, alături de alte șase universități din România, în clasamentul Economics Schools Research Ranking, publicat anual de Tilburg University din Olanda.

Conform ediției curente a clasamentului standard, bazată pe numărul de articole științifice publicate în perioada 2012-2016 în cele mai reprezentative și prestigioase reviste științifice din domeniul Economics, UBB se regăsește pe poziţia 772-911 dintr-un total de 1180 de universități din întreaga lume care au fost incluse în clasament, fiind astfel cea mai bine poziționată universitate din România în această ierarhie valorică, alături de Academia de Studii Economice din București.

Performanța Universității Babeș-Bolyai se datorează publicațiilor realizate de către cadrele didactice ale Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), in reviste de top, precum sunt cele de mai jos:
1. Litan, C. M., & Marhuenda, F. (2012). Determinacy of equilibrium outcome distributions for zero sum and common utility games. Economics Letters, 115(2), 152-154, https://doi.org/10.1016/j.econlet.2011.11.042
2. Andries, A. M., & Nistor, S. (2016). Systemic risk, corporate governance and regulation of banks across emerging countries. Economics Letters, 144, 59-63, https://doi.org/10.1016/j.econlet.2016.04.031

Ținând cont de faptul că în lume există în prezent circa 7.000 de instituții de învățământ superior în care se studiază și cercetează în domeniul Economics (cf. International Association of Universities - World Higher Education Database), prin această performanță UBB se poziționează în primele 11-13% instituții de învățământ superior ale lumii, prin prisma cercetării în domeniul Economics.

Economics Schools Research Ranking reprezintă unul dintre cele mai prestigioase clasamente sectoriale ale universităților din lume. Includerea în clasament nu depinde de dorința universităților, fiind incluse în analiză, în vederea clasificării, doar universitățile care reușesc să-și dovedească vizibilitatea și impactul cercetării în domeniul Economics, prin publicarea de articole în revistele științifice regăsite într-o listă scurtă a celor mai reprezentative și prestigioase publicatii la nivel global în domeniu, listă care cuprinde în prezent 35 de reviste științifice de profil.

Rankingul complet poate fi consultat AICI

Jurnalele cuprinse in clasamentul Economics Schools Research Ranking pot fi consultate AICI.

Tilburg_Jurnale_principale_secundareinapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 10.2013 FSEGA
       webmaster Dr. Daniel Mican   graphic design Mihai-Vlad Guta