Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice
 
 

Sandu Frunză, Publicitatea și administrația publică sub presiunea eticii, Lumen, 2015
vezi si alte aparitii editoriale

Google+ Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB își menține statutul de cea mai bună instituție de învățământ superior din România în cercetarea economică

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 09 Octombrie 2018


Conform clasamentului realizat anual de către Tilburg University (Economics Schools Research Ranking), UBB își menține în anul 2018 statutul de cea mai bună instituție de învățământ superior din România în cercetarea din domeniul ”Economics”, surclasând celelalte șase universități românești incluse în acest clasament.

Conform ediției curente a clasamentului standard, bazată pe numărul de articole științifice publicate în perioada 2013-2017 în cele mai reprezentative și prestigioase reviste științifice din domeniul ”Economics”, UBB se regăsește pe poziția 683-765 dintr-un total de 1185 de universități din întreaga lume care au fost incluse în clasament, fiind astfel cea mai bine poziționată universitate din România în această ierarhie valorică.

Ținând cont de faptul că în lume există în prezent circa 7.000 de instituții de învățământ superior în care se studiază și cercetează domeniul ”Economics” (cf. International Association of Universities - World Higher Education Database), prin această performanță UBB se poziționează în primele 10-11% instituții de învățământ superior ale lumii, prin prisma cercetării în acest domeniu.

Performanța UBB în Tilburg University Economics Schools Research Ranking se datorează preponderent publicațiilor realizate de către cadrele didactice ale Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), la această poziționare contribuind însă și cercetători ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației.

Lucrările publicate în jurnale științifice de prestigiu care au condus la includerea UBB în acest clasament, în ultimii ani, sunt următoarele:


Tilburg University Economics Schools Research Ranking reprezintă unul dintre cele mai prestigioase clasamente sectoriale ale universităților din lume. Prezența în clasament nu depinde de dorința universităților, fiind incluse în analiză, în vederea clasificării, doar universitățile care reușesc să-și dovedească vizibilitatea și impactul cercetării în domeniul ”Economics”, prin publicarea de articole în revistele științifice regăsite într-o listă scurtă a celor mai reprezentative și prestigioase publicații la nivel global în domeniu, listă care cuprinde în prezent 35 de reviste științifice de profil.

Tilburg Ranking 2018inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 10.2013 FSEGA
       webmaster Dr. Daniel Mican   graphic design Mihai-Vlad Guta