Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Lăcrămioara Radomir, Raluca Ciornea, Huiwen Wang, Yide Liu, Christian M. Ringle & Marko Sarstedt (Editors), State of the Art in Partial Least Squares Structural Equation Modeling (PLS-SEM), Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Înscrieri online în premieră la cea mai bună instituție de învățământ superior din România în domeniul științelor economice

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 17 Iulie 2019


Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) scoate la concurs pentru admiterea 2019, un număr de 3165 de locuri la programele universitare de licență (dintre care 780 la învățământul la distanță) și 1640 de locuri la programele de studii de masterat (dintre care 265 la învățământul cu frecvență redusă).

La fel ca în anii precedenți, și cu ocazia acestei sesiuni candidații au parte de inovații în procesul de admitere. Astfel, începând cu sesiunea de admitere iulie 2019, candidații pot realiza online întregul proces de înscriere (inclusiv plata taxei de înscriere), din orice locație și prin intermediul oricărui tip de dispozitiv electronic conectat la internet, urmând pașii descriși pe website-ul https://econ.ubbcluj.ro/admitere. Prin această inovație costurile implicate de procesul de admitere se reduc semnificativ pentru candidații proveniți din afara municipiului Cluj-Napoca, aceștia nemaifiind nevoiți să facă deplasările necesare pentru prezența fizică la sediul facultății pentru înscriere.

În iulie 2017 candidaților pentru admiterea la FSEGA li s-a pus la dispoziție, în premieră, un sistem electronic de eliberare a unor numere de ordine la sediul facultății cu monitorizare online, iar în iulie 2018 candidaților li s-a oferit posibilitatea de a obține numerele de ordine direct online, cu programarea unei zile și a unui anumit interval orar pentru prezentarea la sediul facultății, în cadrul unui sistem hibrid online/offline de obținere a numerelor de ordine. Aceste inovații sunt în continuare aplicate în cadrul procesului de admitere la FSEGA.



Universitatea Babeș-Bolyai este în prezent liderul instituțiilor de învățământ superior din România în domeniul științelor economice. Poziția dominantă a universității în acest domeniu este reflectată în clasamente relevante internaționale de ierarhizare valorică a universităților pe domenii: QS World University Rankings by Subject, Times Higher Education World University Rankings by Subject și, respectiv, Tilburg University Worldwide Economics Schools Research Ranking





QS World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai comprehensive și prestigioase clasamente internaționale de ierarhizare valorică a universităților. QS evaluează și ierarhizează instituțiile de învățământ superior la nivel internațional începând din 2004, în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputația academică internațională a universităților, reputația acestora în rândul angajatorilor și, respectiv, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituțiilor universitare). Conform celei mai recente ediții a clasamentului QS pe domenii (QS World University Rankings by Subject 2019), UBB este singura instituție de învățământ superior din România care reușește să acceadă în top 500 în domeniile Economics & Econometrics, respectiv Business & Management Studies.





Times Higher Education (THE) World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai relevante clasamente internaționale ale instituțiilor de învățământ superior. THE evaluează și ierarhizează universitățile din toată lumea din 2004, având la bază un set complex de criterii care reflectă activitatea de predare/învățare, relația universităților cu mediul de afaceri, gradul acestora de internaționalizare, respectiv volumul și calitatea cercetării derulate în universități (publicații științifice, citări ale acestora, venituri obținute din cercetare). Conform celei mai recente ediții a clasamentului THE pe domenii (THE World University Rankings by Subject 2019), în domeniul Business & Economics UBB se situează pe poziția 501+ la nivel mondial, alături de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București, acestea fiind singurele universități românești care au reușit să acceadă în acest ranking. Din perspectiva indicatorilor luați în considerare de către THE în realizarea acestui clasament pe domeniu, UBB domină, la nivelul universităților românești, în ceea ce privește impactul cercetărilor științifice publicate (Citations) și anvergura internațională a instituției (International outlook), fiind poziționată similar celorlalte trei universități românești în privința inovării și a transferului de cunoaștere către mediul de business (Industry income).





Tilburg University Worldwide Economics Schools Research Ranking reprezintă cel mai prestigios clasament sectorial al universităților din lume în domeniul Economics, din perspectiva calității cercetării derulate în instituțiile de învățământ superior. Sunt incluse în analiză, în vederea clasificării, doar universitățile care reușesc să obțină un grad ridicat de vizibilitate a cercetării în Economics, prin publicarea de articole în revistele științifice considerate a fi cele mai reprezentative și prestigioase la nivel global în domeniu (în total 35 de reviste științifice de profil, conform metodologiei de evaluare). Conform celui mai recent clasament realizat de către Tilburg University, în baza publicațiilor științifice ale universităților din ultimii 5 ani în cele mai reprezentative reviste științifice în Economics, UBB este cea mai bună instituție de învățământ superior din România în cercetarea din acest domeniu, surclasând celelalte trei universități românești incluse în acest clasament.



inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 29-03-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta