Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice
 
 

Sandu Frunză, Publicitatea și administrația publică sub presiunea eticii, Lumen, 2015
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB | Info COVID-19
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Victorie la nivel internațional! Studenții UBB-FSEGA câștigă concursul de studii de caz găzduit de University of Calgary din Canada

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 23 Febuarie 2021


O echipă de patru masteranzi ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB-FSEGA) a obținut un rezultat excepțional, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului virtual al concursului global de studii de caz găzduit de University of Calgary din Canada, obținând astfel primul premiu întâi din istoria facultății la o competiție mondială de studii de caz în domeniul științelor economice.

Echipa clujeană, compusă din membrii Borsos András (Gestiune Financiară Corporativă, master, anul 1.), Deák Péter (Managementul Afacerilor, master, anul 2.), Kelemen Kincső (Managementul Afacerilor, master, anul 2.) și Sata Bálint (Gestiune Financiară Corporativă, master, anul 1.), a avut o performanță excelentă în runda preliminară globală, calificându-se în finala de top 10 a competiției, câștigând astfel dreptul de a rezolva un nou studiu de caz în 24 de ora în finala competiției din Canada.

Finala competiției denumită „EnergyBowl Case Competition 2021” a avut loc în data de 17-18 februarie 2021 în cadrul evenimentului „10th Annual Alberta Student Energy Conference”, organizat de University of Calgary din Canada. În runda finală echipa clujeană a concurat cu echipe studențești reprezentând universități de prestigiu cu profil economic din Canada, China, India, Italia, Liban, Marea Britanie, Mexic, Olanda și Peru. Echipele finaliste au avut ca sarcină elaborarea unei strategii de reducere a emisiilor de substanțe poluante pentru compania petrolieră canadiană Cenovus, demonstrând sustenabilitatea economică și ecologică a soluțiilor propuse.

Soluțiile au fost prezentate în format online unui juriu compus din reprezentanții companiei, respectiv specialiști ai celor mai importante companii internaționale de consultanță în afaceri. Pe baza deciziei juriului victoria concursului global din 2021 a fost adjudecată de către echipa “Synergy Consulting”, reprezentând UBB-FSEGA din Cluj-Napoca, echipa câștigând astfel premiul mare de 2000 de dolari, precum și dreptul de a prezenta soluțiile lor în fața top managementului companiei Cenovus.
Echipa clujeană a fost pregătită de prof.univ.dr. Szász Levente, conf.univ.dr. Györfy Lehel-Zoltán și lect.univ.dr. Rácz Béla-Gergely.

Echipele studențești reprezentând UBB-FSEGA au avut rezultate excepționale și în anii anteriori la competiții internaționale de studii de caz, cum ar fi premiul II. obținut la concursul organizat de Norwegian School of Economics în 2019, sau premiul II în același an în Mexic la Universidad Panamericana. Victoria din 2021 la competiția găzduită de University of Calgary reprezintă însă o premieră, acesta fiind prima ocazie când o echipă studențească a universității se clasează pe cea mai înaltă treaptă a podiumului unui concurs de studii de caz în domeniul științelor economice, desfășurat la nivel global, extins pe mai multe continente. Felicitări echipei și profesorilor coordonatori pentru acest succes istoric!inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 10.2013 FSEGA
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta