Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Studenții UBB-FSEGA câștigă etapa regională pentru Europa de Est a prestigioasei competiții internaționale CFA Institute Research Challenge

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 01 Aprilie 2021


Studenții UBB-FSEGA au câștigat etapa regională pentru Europa de Est a prestigioasei competiții internaționale CFA (Chartered Financial Analyst) Institute Research Challenge, devenind astfel prima echipă de studenți ai unei universități din România care reușește această performanță.

În cadrul acestei faze regionale a competiției, echipa UBB-FSEGA a surclasat echipe provenind de la universități de prestigiu la nivel internațional precum Lomonosov Moscow State University, Charles University in Prague, University of National and World Economy in Sofia, Corvinus University Budapest, University of Economics in Bratislava sau Westminster International University in Tashkent.

Astfel, UBB se numără în acest moment printre cele doar 45 de universități care au rămas în competiție din cele peste 1100 înscrise la debutul concursului. Ca urmare a acestui succes remarcabil, echipa UBB-FSEGA își va continua parcursul în competiția internațională pentru câștigarea finalei EMEA (Europe, the Middle East and Africa).

Echipa este formată din studenții Diana Luca (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 1), Dorina Șfabu (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 1), Andrei Cruceru (specializarea Management - în limba engleză, anul 3) și Diego Perez Gutierrez (specializarea Accounting and Organizations, anul 2), fiind coordonată de conf. univ. dr. Miruna Pochea (Departamentul de Finanțe al FSEGA), respectiv de mentorul Mihaela Luția (Asociația CFA Romania).

După o muncă intensă de șase luni, studenții UBB-FSEGA au realizat un raport de analiză financiară prin care au oferit o recomandare de investiție asupra companiei MedLife S.A. Raportul și prezentarea au fost evaluate de profesioniști în domeniul investițiilor, membri ai CFA Institute.

CFA Institute Research Challenge este o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale, tematica bazându-se pe curricula programului CFA care este considerat cel mai înalt standard profesional în analiza și cercetarea investițională.

Studenții UBB-FSEGA, sub coordonarea conf. univ. dr. Miruna Pochea, au câștigat trei dintre fazele naționale anuale ale competiției derulate la nivelul României (2018, 2020 și 2021), devenind în acest an primii din România care au reușit să câștige etapa regională pentru Europa de Est a competiției.

Felicitări pentru rezultatul extraordinar și mult succes în continuare!inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 16-06-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta