Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Rezultate remarcabile ale studenților UBB-FSEGA la competiția Innochange Online Hackathon

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 28 Decembrie 2021


În cadrul competiției Innochange Online Hackathon, desfășurată în 3-4 decembrie 2021, studenții UBB-FSEGA au reușit performanța remarcabilă de a se clasa pe primele două locuri ale podiumului de premiere.

Innochange Online Hackathon a reunit 25 de concurenți și 20 de mentori cu expertiză tehnică vastă în dezvoltarea de produse și start-up-uri. Prin intermediul atelierelor și al sesiunilor de mentorat, hackathonul a oferit participanților șansa de a-și dezvolta și rafina propriile concepte de produs, în domeniul medical.

Locul I al competiției a fost ocupat de echipa formată din Matei-Sebastian Raicu (UBB, FSEGA, Masterand la Managementul Dezvoltării Afacerilor în Limba Engleză), Carmen-Florentina Raicu (UBB, Facultatea de Istorie și Filosofie, Doctorand) și Robert-Florian Raicu (UBB, Facultatea de Matematică și Informatică, Masterand la Inginerie Software). Produsul propus de această echipă - Portofelul de Sănătate - permite pacienților valorificarea propiilor date medicale, prin stocarea acestora pe telefonul mobil și implicit monetizarea în mod anonim a datelor, prin MedVision Databank.

Locul II al competiției a revenit echipei formate din Amendola Gilberto, Brătan Iulia Oana, Cioară Mădălina (UBB, FSEGA, Masteranzi la Managementul Dezvoltării Afacerilor în Limba Engleză) și Sebestyén Krisztina (UBB, FSEGA, Masterand la International Business Management). Produsul propus de această echipă - Asistentul Virtual Medical - a constat într-un serviciu de supraveghere bazat pe inteligența artificială, destinat vârstnicilor, ce încorporează o hologramă care asigură interacțiunea umană prin oferirea de suport emoțional și acces la sfaturi medicale, pacienților.

Locul III al competiției a revenit echipei formate din Daria Teacă, Diana Opriș, Iulia Varady, Otilia Semeniuc (UBB, FSEGA, Studenți la Administrarea Afacerilor în Limba Germană) și Vlad Arotăriței (UBB, FMI, Masterand). Produsul propus de această echipă - Platforma MediRom - este adresat persoanele vârstnice, traducând și interpretând analizele medicale pe înțelesul pacienților, organizând si stocând documentele medicale pentru utilizarea acestora in investigațiile viitoare si reamintind utilizatorilor despre medicamentele din casă și termenul lor de expirare.

Felicitări studenților pentru ingeniozitatea și pregătirea de care au dat dovadă!



inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 25-04-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta