Comitetul stiintific
Comitetul stiintific este responsabil cu asigurarea calitatii articolelor prezentate in cadrul conferintei si implicit cu selectia celor care vor prezenta lucrari in cadrul acesteia. Componenta acestui comitet, precum si modul in care a fost ales pentru editia din 2014 a conferintei sunt prezentate mai jos.
Pentru editia din 2014 a conferintei, urmatorii 14 economisti din mediul universitar, afiliati unor universitati de top din strainatate si din tara, au acceptat cu entuziasm sa faca parte din acest comitet stiintific. În ordine alfabetica, cu afilierea lor curenta (in octombrie 2013) acestia sunt:
- Ana Babus, Imperial College London (Anglia) si Chicago Federal Reserve Bank (SUA)
- Camelia Bejan, Rice University (SUA)
- Otilia Boldea, Tilburg University (Olanda)
- Sebastian Buhai, Stockholm University (Suedia) si Aarhus University (Danemarca)
- Nicolae Bogdan Garleanu, Haas School of Business, U. of California Berkeley (SUA)
- Cosmin Ilut, Duke University (SUA)
- Camelia Kuhnen, Kellogg School of Management, Northwestern University ( SUA)
- Cristian Litan, Babes-Bolyai University (Romania)
- Mihai Manea, Massachusetts Institute of Technology (SUA)
- Virgiliu Midrigan, New York University (SUA)
- Andreea Mitrut, Gothenburg University si Uppsala University (Suedia)
- Cristian Pop-Eleches, Columbia University (SUA)
- Zsolt Sandor, Sapientia University-Miercurea Ciuc ( Romania)
- Razvan Vlaicu, University of Maryland (SUA)
Pentru a garanta o calitate cat mai ridicata a articolelor acceptate pentru prezentare, un comitet stiintific cu drepturi depline in ceea ce priveste selectia articolelor este o conditie sine qua non. Calitatea de membru in comitetul stiintific este conditionata de detinerea unui standard academic inalt, reflectat de articolele publicate, ce urmeaza sa fie publicate, sau respectiv care sunt in stadiul de “revise & resubmit” in jurnalele de top din domeniul economic. Prin “top” aici se intelege primele 5 plus urmatoarele inca aproximativ 15-20 jurnale academice din disciplina Economie, asa cum sunt ele ierarhizate de universitatile de top din Europa si SUA. Mai mult, acest comitet trebuie sa fie reprezentativ pentru cat mai multe domenii pentru a putea evalua in mod corespunzator articolele propuse inspre prezentare.
Avand in vedere existenta unui numar relativ ridicat de economisti romani eligibili (in special care lucreaza in strainatate), nu va fi o problema ca acest comitet sa se formeze prin rotatie in fiecare an (membri noi sa inlocuiasca o parte din membrii vechi), cuprinzand un numar de aproximativ 10 pana la 15 membri.