Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Lăcrămioara Radomir, Raluca Ciornea, Huiwen Wang, Yide Liu, Christian M. Ringle & Marko Sarstedt (Editors), State of the Art in Partial Least Squares Structural Equation Modeling (PLS-SEM), Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Victoria studenților UBB-FSEGA la concursul internațional de studii de caz al Universității din Northern Iowa (SUA)

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 12 Martie 2023


O echipă de patru studenți ai UBB-FSEGA a câștigat titlul de campion al concursului internațional intitulat „NIBS Worldwide Case Competition”, care a avut loc în perioada 5-10 martie 2023 la Universitatea din Northern Iowa, în orașul Cedar Falls din SUA. În urma unei etape mondiale de calificare un număr total de 16 echipe universitare din 13 țări diferite au ajuns în etapa finală a competiției. În cadrul competiției din SUA echipa clujeană a reușit să se califice de pe locul doi al grupei, reușind să învingă o echipă din Olanda în sferturi, o altă echipă din Germania în semifinale, calificându-se astfel în finala mare a competiției unde cu o performanță excepțională au reușit să obțină un punctaj superior celui obținut de adversarii canadieni, câștigând astfel titlul de campion al competiției.

Pe baza tragerii la sorți, echipa reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB-FSEGA), respectiv Clubul de Consultanță în Afaceri GTK, o organizație studențească din cadrul aceleiași facultăți, a concurat în aceeași grupă de calificare cu echipele de la Avans University of Applied Sciences (Olanda), Budapest Business School (Ungaria), respectiv LAB University of Applied Sciences (Finlanda). Echipa din Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile de finală, unde a avut de înfruntat echipa de la Rotterdam University of Applied Sciences (Olanda). Datorită performanței excelente, echipa clujeană s-a calificat în semifinala competiției. În semifinală, echipa din Cluj-Napoca a concurat împotriva echipei de la Heilbronn University (Germania). Cuo nouă performnță remarcabilă în fața juriului, echipa UBB-FSEGA a câștigat semifinala, calificându-se astfel în finala turneului, unde s-a concurat cu echipa de la Bishop's University din Canada pentru titlul de campion al competiției. Echipa din Cluj-Napoca a depășit cu succes și acest ultim obstacol, devenind astfel câștigătoarea competiției din 2023.

Pe parcursul diferitelor etape ale competiției echipa clujeană a avut de rezolvat trei studii de caz de 4 ore, respectiv trei studii de caz de 3 ore în doar șase zile. Toate aceste studii de caz au abordat fenomene economice internaționale, echipele având sarcina de a elabora strategii de afaceri și soluții concrete la provocările unor companii, precum Fortum India, Uniqlo, Indurtex, GRW South Africa, Shakti Plastics și Arcos Dorados Colombia.

Membrii echipei clujene au fost: Sarolta Zsófia Albert (Finanțe și bănci, anul II, LM), Krisztina Bokor-Tóth (Management, anul III, LM), Anna Bugár (Finanțe și bănci, anul II, LM) și Kende-Ferenc Pastor (Management, anul III, LM). Coordonatorii echipei clujene au fost prof.univ.dr. Szász Levente, conf.univ.dr. Györfy Lehel, respectiv lect.univ.dr. Rácz Béla-Gergely. Echipa a fost însoțită la competiție de Miriám Nagy, directorul general al GTK, membru alumni al UBB-FSEGA.

Mai multe informații despre această competiție: aici.

Felicitări studenților și profesorilor clujeni pentru acest succes remarcabil la nivel mondial!




inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 29-03-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta