Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice
 
 

Monica Violeta Achim (Editor), Economic and Financial Crime, Sustainability and Good Governance, Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB | Info COVID-19
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Wayne R. Landsman, unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul contabilității, Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 13 Iunie 2023


Wayne R. Landsman, unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul contabilității, KPMG Distinguished Professor of Accounting la University of North Carolina at Chapel Hill, Kenan-Flagler Business School, a fost distins în 8 iunie 2023, cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai.

Profesorul Landsman și-a obținut titlurile academice (doctorat în Business, MBA și masterat în statistică) la Universitatea Stanford și a absolvit magna cum laude studiile în Economics la Universitatea Princeton.

De-a lungul carierei sale, profesorul Landsman a promovat la nivel mondial excelența în domeniul educației, cercetării și practicii contabile. A ocupat funcția de Associate Dean al programelor de doctorat ale Kenan-Flagler Business School în perioada 2001-2016 și de președinte al celui mai bine cotat domeniu de contabilitate în perioada 1991-1998.

Totodată, profesorului Landsman a contribuit semnificativ la transferul de cunoștințe din zona de cercetare în mediul de afaceri, mai exact în practica contabilă la nivel național și internațional prin activitățile de stabilire a standardelor. Astfel, a contribuit la dezvoltarea și implementarea unor standarde de contabilitate și raportare de înaltă calitate în perioada în care a făcut parte din Financial Accounting Standards Advisory Council, în perioada 1998-2001.

În plus, profesorul Landsman activează în cadrul American Accounting Association (AAA), cea mai importantă comunitate de contabili din mediul academic. A acționat ca membru al AAA Doctoral Consortium Committee în 2013 și 2014 (pe care l-a prezidat în 2014) și ca președinte al Financial Accounting and Reporting Section (FARS) în perioada 1996-1997.

Nu în ultimul rând, profesorul Landsman a făcut parte din comitetele de redacție ale unor reviste prestigioase (precum Management Science, European Accounting Review, Journal of Business Finance and Accounting) și a fost editor al The Accounting Review în perioada 2017-2020.inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 22-09-2023 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta