Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Wayne R. Landsman, unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul contabilității, Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 13 Iunie 2023


Wayne R. Landsman, unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul contabilității, KPMG Distinguished Professor of Accounting la University of North Carolina at Chapel Hill, Kenan-Flagler Business School, a fost distins în 8 iunie 2023, cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai.

Profesorul Landsman și-a obținut titlurile academice (doctorat în Business, MBA și masterat în statistică) la Universitatea Stanford și a absolvit magna cum laude studiile în Economics la Universitatea Princeton.

De-a lungul carierei sale, profesorul Landsman a promovat la nivel mondial excelența în domeniul educației, cercetării și practicii contabile. A ocupat funcția de Associate Dean al programelor de doctorat ale Kenan-Flagler Business School în perioada 2001-2016 și de președinte al celui mai bine cotat domeniu de contabilitate în perioada 1991-1998.

Totodată, profesorului Landsman a contribuit semnificativ la transferul de cunoștințe din zona de cercetare în mediul de afaceri, mai exact în practica contabilă la nivel național și internațional prin activitățile de stabilire a standardelor. Astfel, a contribuit la dezvoltarea și implementarea unor standarde de contabilitate și raportare de înaltă calitate în perioada în care a făcut parte din Financial Accounting Standards Advisory Council, în perioada 1998-2001.

În plus, profesorul Landsman activează în cadrul American Accounting Association (AAA), cea mai importantă comunitate de contabili din mediul academic. A acționat ca membru al AAA Doctoral Consortium Committee în 2013 și 2014 (pe care l-a prezidat în 2014) și ca președinte al Financial Accounting and Reporting Section (FARS) în perioada 1996-1997.

Nu în ultimul rând, profesorul Landsman a făcut parte din comitetele de redacție ale unor reviste prestigioase (precum Management Science, European Accounting Review, Journal of Business Finance and Accounting) și a fost editor al The Accounting Review în perioada 2017-2020.inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 16-06-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta