Cadre didactice ale facultății noastre au primit premii și distincții de la Academia Maghiară de Științe
Autor:
Razvan V. Mustata
Publicat:
06 Iulie 2019
În data de 7 mai 2019 a avut loc adunarea generală anuală a Academiei Maghiare de Științe la Budapesta. În cadrul acestui eveniment doi colegi ai UBB-FSEGA au primit premii și distincții ale Academiei:
Vincze Mária Magdolna, profesor emerita a fost ales Membru Extern al Academiei Maghiare de Științe în semn de recunoaștere și apreciere a performanței științifice în domeniul economiei agrare.
„Carierea de cercetare a lui Vincze Mária s-a concentrat în primul rând asupra economiei agrare, a politicilor agrare, respectiv asupra dezvoltării rurale. Profesoara Vincze Mária este o personalitate marcantă a vieții științifice și intelectuale maghiare din România. În funcția ei de prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universiății Babeș-Bolyai, președinte al secției de Științe Economice din cadrul Filialei din Cluj a Academiei Maghiare Științe, respectiv președintele Departamentului de Drept, Economie și Științe Sociale a Societății Muzeului Ardelean a avut un rol determinant în formarea și dezvoltarea sistemului educațional superior economic maghiar din România. În semn de recunoaștere a nivelului calitativ al activității științifice i s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Pécs în 2004, respectiv al Universității Corvinus din Budapesta în anul 2014.”
Szász Levente, profesor universitar și prodecan al facultății a primit Premiul „Arany János” care se acordă pentru tineri cercetători cu rezultate științifice remarcabile la nivel internațional.
„Szász Levente, ca tânăr cercetător, are rezultate științifice și didactice remarcabile atât la nivel național, cât și pe plan internațional. Fiind absolvent al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai, Levente a absolvit studiile universitare de doctorat în 2011 în domeniul Management la aceeași instituție, participând la stagii doctorale la Universitatea Cambridge, respectiv Universitatea Corvinus din Budapesta. Cercetarea lui se axează asupra managementului operațional și managementul strategic al companiilor de producție și servicii, respectiv asupra managementului rețelelor de organizații economice, cu un accent special asupra transferului de cunoștințe, servicii, respectiv Industria 4.0. A publicat 31 de articole științifice în reviste științifice internaționale de prestigiu, precum International Journal of Production Economics, Journal of Manufacturing Technology Management sau International Journal of Operations & Production Management.”
În cadrul aceluiași eveniment, matematicianul Soós Anna, conferențiar universitar, prorector al Universității Babeș–Bolyai responsabil de Linia Maghiară și curriculum, a primit medalia „Arany János”, distincție acordată de Academia Maghiară de Științe pentru rezultatele obținute în domeniul coordonării învățământului superior și al organizării vieții științifice publice.
inapoi la stiri
vezi evenimentele
home