Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
      Licenta
      Masterat
      Doctorat
      Executive Education
      Linia romana
      Linia maghiara
      Linia germana
      Studii in limba engleza
      Studii in limba franceza
      IDFR
     L Programare examene
     L ORAR IDFR
     L Optionale IDFR
     L Portal IDFR
     L Anunturi
     L Generalitati
     L Cadrul organizatoric
     L Continut proces invatamant
     L Baza materiala
     L Proceduri pt acreditare
     L Cadrul juridic
     L Echipa manageriala
     L Studenti de la IDFR
     L Personal didactic
     L Resurse financiare
     L Burse
      Program CIMA
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

IDFR


PREZENTAREA MODULUI DE ORGANIZARE Si DESFASURARE A ACTIVITATILOR LA ÎNVATAMÂNTUL LA DISTANTA


Începând cu anul universitar 2003 – 2004 Facultatea de Stiinte Economice organizeaza activitati didactice de nivel LICENTA, la forma de învatamânt: INVATAMÂNT LA DISTANTA.

Învățământul la distanţă este organizat în baza Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, a Hotărârii Guvernului nr.1011/2001 privind organizarea şi funcţionarea învăţământului la distanţă în instituţiile de învăţământ superior, a reglementărilor Ministerului Educaţiei şi ARACIS-ului, a Cartei Universităţii ”Babeş-Bolyai” (februarie 2012), şi a hotărârilor Senatului Universităţii ”Babeș-Bolyai”.

ÎNVATAMÂNTUL LA DISTANTA este o forma moderna de studiu, care reuseste cu succes sa învinga distanta dintre profesor si student datorita tehnologiei moderne (internet) si a materialelor de curs specifice, care asigura studentului posibilitatea de a-si însusi o mare parte a materiei în conditii de confort, acasa, prin studiu individual.

Pe tot parcursul procesului de învatamânt la distanta studentul va fi însotit sistematic de tutori si de responsabilul de an, care se vor ocupa, în mod individual, de toti studentii. Tutorele va fi acela care va va asista la sarcinile de pe parcursul semestrelor de studiu, va va raspunde la întrebari si va va clarifica problemele, va tine legatura cu dumneavoastra si va va sta la dispozitie, la locul si timpul dinainte stabilit prin programul de studiu si, permanent, la o adresa de e-mail.

Tutorii si cadrele didactice va vor fi alaturi si la consultatii, adica la întâlnirile „fata în fata”. Aceste întâlniri difera de lectiile traditionale, scopul lor primar nu este acela de a preda anumite cunostinte studentilor, ci acela de a va îndruma în clarificarea problemelor si întrebarilor ivite în timpul studiului individual. Cu aceste ocazii aveti posibilitatea sa va cunoasteti colegii, sa aflati problemele lor, dar si solutiile lor la anumite probleme.

Rezolvarea temelor trebuie realizata gradat, dupa parcurgerea modulelor teoretice. Sarcinile rezolvate trebuie trimise la data scadentei, pentru ca tutorele sa aiba timpul necesar parcurgerii si corectarii lor, precum si pentru a va oferi sugestiile necesare.

Întrebarile ivite în timpul parcurgerii materialelor si care necesita clarificari sau ideile care - dupa parerea dumneavoastra - nu au fost destul de clar expuse, le puteti trimite prin e-mail tutorelui, care va va raspunde tot prin e-mail sau cu ocazia consultatiilor programate.

Scopul principal al întregului mecanism auxiliar al cursurilor de la distanta este sa va ajute. Acest ajutor poate fi însa productiv numai daca dumneavoastra, ca student, depuneti efortul necesar în vederea atingerii telului pe care vi l-ati propus. Sistemul de învatamânt la distanta se bazeaza în cea mai mare masura pe energia de autoperfectionare a studentului, care presupune vointa, perseverenta, putere de munca si constiinciozitate, dar va ofera în schimb posibilitatea planificarii rezonabile a timpului, a organizarii propriului ritm de studiu, a îmbinarii vietii curente cu cea de student, fara afectarea activitatilor specifice locului de munca.


Decan
Conf.univ.dr. Răzvan V. MustațăUltima actualizare: 13-10-2017

Ati sesizat o eroare in legatura cu informatiile de pe aceasta pagina?
Va rugam mult sa ne contactati.

       Copyright © 16-06-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta